volejbal Čadca - udalosti

Memoriál Maroša Gábriša 2020

26 rokov organizuje Dana Pavlíková s Petrom Grambličkom pod záštitou TJ Lokomotíva Čadca volejbalový turnaj zmiešaných družstiev neregistrovaných hráčov. V začiatkoch od roku 1994 nenápadná akcia pre volejbaluchtivých mladých ľudí z Čadce neskôr prerástla do regionálnej úrovne Kysúc a Žiliny. Po desiatich rokoch existencie turnaja s každoročnou účasťou Maroša Gábriša, výborného kamaráta a volejbalistu, ktorý tragicky zahynul, sme venovali ostatné ročníky práve jemu a premenovali volejbalový turnaj na Memoriál Maroša Gábriša. Tohtoročný turnaj napísal už svojich 16 rokov.
V sobotu, 18. 1., sa konal turnaj za účasti 8 družstiev. Hráči sa zišli z rôznych častí Slovenska, Čiech a Poľska. Zápasy sa odohrali v telocvičniach ZŠ Rázusova a SOŠ obchodu a služieb. Do zápasu mohli nastúpiť za družstvo 3 ženy a 3 muži. V základných skupinách sa hralo na 2 hrané sety do 25 s rozdielom dvoch bodov. Zo skupiny postupovali do semifinále a finále prvé dve družstvá. Tímy na 3. a 4. mieste odohrali svoju skupinu o umiestnenie na 5. – 8. mieste. V tejto nadstavbovej časti sa hralo už na dva vyhraté sety do 25 bodov s rozdielom dvoch bodov a prípadný tajbrejk do 15 bodov s rozdielom dvoch bodov.
To, že v obidvoch skupinách hrali výborní hráči a hrali vyrovnané duely je brané už ako štandard tohto turnaja. Ale zaujímavosťou bolo, že v obidvoch skupinách rovnako sa zo 6 zápasov hrali tri zápasy s pomerom 1:1 a tri zápasy s pomerom 2:0. Takže do posledného zápasu v skupinách nebolo vôbec rozhodnuté, ktoré družstvo postúpi do semifinále.
V skupine o umiestnenie sa hrali naďalej vyrovnané zápasy. V troch sa rozhodovalo o víťazovi až v tajbrejku. Naopak v semifinálovej a finálovej skupine boli víťazstvá jednoznačné, keď všetky zápasy skončili pre víťaza 2:0.
Poháre a ceny medailistom odovzdali Dana Pavlíková, Peter Gramblička a Eduard Gábriš, Marošov brat. Putovnú trofej, ktorej autorom je akademický sochár Jozef Mundier, odovzdal víťazom Eduard Gábriš.
Ocenenie Najužitočnejšia hráčka turnaja získala Magdalena Jaszkowska z Perfeck Team BVK a ocenenie Najužitočnejší hráč turnaja získal Jakub Rautner z tímu Pozliepance.
Organizátori ďakujú vedeniam spomenutých škôl za poskytnutie telocviční a ústretovosť pri organizovaní uvedeného športového podujatia.
Konečné poradie:
1. Perfeck Team BVK (česko-slovensko-poľský tím, obhajca titulu, víťaz štyri krát v rade)
2. Pozliepance Žilina
3. Regata Čadca
4. Solinky Žilina
5. MATEO Čadca (v tomto družstve hrával aj Maroš Gábriš*)
6. Veba tím Čadca
7. Adams Čadca
8. Jankovci Čadca
*pozn. autora: Pozri históriu – turnaje na tejto stránke

21 Jan 2020, Dana Pavlíková, naspäť

kalendár

Dnes je piatok, 19. apríl 2024
meniny: Jela

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp