volejbal Čadca - udalosti

Staršie žiačky stále na čele súťaže

Kadetky
V predposlednom kole základnej časti súťaže vycestovali kadetky do Poltáru. Po 3-hodinovej ceste nastúpili Čadčianky s cieľom uhrať dobrý výsledok a neurobiť si so silným súperom hanbu. Poltáru sme boli viacmenej vyrovnaným súperom a najmä v druhom zápase sme mali viacero šancí vyhrať set. Keď však bolo najhoršie, domáce vždy dokázali vytiahnuť kvalitné podanie, ktorým nás zatlačili a donútili robiť chyby. S príjmom sme mali problém v oboch zápasoch a takmer v každom sete sme súperov náskok len doťahovali.
Poltár – Čadca 3:0 a 3:0
Posledné kolo odohrali hráčky Čadce doma s vedúcim celkom súťaže. Liptovský Hrádok si chcel upevniť vedúce postavenie a Čadčianky rozohrať sa pred záverečnou časťou súťaže. Obe družstvá svoj cieľ splnili. Čadca napriek prehre uchmatla Hrádku v každom zápase po jednom sete a súper získal všetky body za víťazstvo.
Čadca – Liptovský Hrádok 1:3 a 1:3
V nadstavbovej časti sa stretli domáce hráčky s Krupinou. Vyrovnaný bol len prvý set, keď domáce hráčky premárnili 8-bodový náskok. Súperky postupne sťahovali až na 25:25, nakoniec sa predsa len radovali domáce hráčky. Ďalšie sety už vyzneli jednoznačne v prospech Čadčaniek, ktoré boli lepším družstvom a zaslúžene vyhrali dvakrát 3:0.
Čadca – Krupina 3:0 a 3:0

Staršie žiačky
V jarnej časti odohrali staršie žiačky ďalšie dve kolá súťaže. Najskôr cestovali najbližšie zo všetkých družstiev v súťaži za svojím súperom do Žiliny. Prvý zápas sa vôbec nevyvíjal podľa našich predstáv. Prvý set vyhrávali dievčatá z Čadce 23:20, ale za vlastné chyby pri príjme podania ich obrali súperky o víťazstvo v tomto sete. Druhý set nesústredenou hrou prehrali. Tretí set sa vyvíjal veľmi priaznivo v náš prospech 17:12 a ešte sme verili, že ho vyhráme. Opäť prišla séria nevynútených chýb nekoncentrovanosťou pri hre, a tak si body za výhru pripísali na svoje konto Žilinčanky. Druhý zápas už bol o niečom inom, hlavne zo strany čadčianskeho družstva. V prvom sete síce zaváhali v koncovke, ale už si víťazstvo nedali zobrať. Druhý a tretí set bol asi najkvalitnejší z celého duelu vďaka sústredeniu a kvalitnej hernej činnosti každej hráčky.
Žilina – Čadca 3:0 a 0:3

Čadca – Revúca
Aj keď družstvo dievčat z Čadce vyhralo tento duel, nedá sa hovoriť o krásnej hre akou je volejbal. Líder súťaže, ktorým staršie žiačky sú, musí dokázať za každých okolností a bez ohľadu na postavenie súpera, že si to umiestnenie zaslúži svojou hrou a aj správaním. Poďakovanie patrí tým hráčkam, ktoré na to nezabudli a ukázali to na ihrisku i mimo neho.
Čadca – Revúca 3:0 a 3:0

Mladšie žiačky 6-kový
Mladšie žiačky vycestovali za svojim súperom do Dolného Kubína. V prvom zápase boli Dolnokubínčanky lepšie, mali dve vysoké smečiarky, ktoré útočili stredom siete, a ktoré sme nevedeli celý prvý zápas ubrániť.
V druhom zápase sme už hrali podstatne lepšie. Podarilo sa nám párkrát zablokovať obe súperove smečiarky, ktoré znervózneli a už nám toľko „neškodili“. Stále však hrali veľmi dobre. Čadčianky si zlepšili pole a prekonávali v bojovnosti, zachytávali útoky domácich a donútili ich k chybám. Zápas nakoniec dospel do tajbrejku. Strany si družstvá menili za stavu 7:8 pre domácich. Od toho stavu sme nepokazili ani jedno podanie (v mladších žiačkach sa môže podávať max. 3 x za sebou) a dovolili uhrať domácim len jeden bod. Set sme vyhrali 15:9 a tým aj druhý zápas 3:2. Pochvalu si zaslúži najmä kapitánka Vanda Šeligová, ktorá hrala dobre na všetkých postoch a podala najstabilnejší výkon. Dobre jej sekundovali Sandra Suchoňová (podanie, útok), Lívia Rechtoríková a Kristína Durajová, ktoré vynikli presnou a technickou prihrávkou. Na sieti dobre nahrávala Agáta Poláková. S najprudším, aj keď nie vždy presným, podaním sa vyznamenala Sophia Kasajová. Najmä za druhý zápas patrí všetkým dievčatám vďaka.
Dolný Kubín – Čadca 3:0 a 2:3

Mladšie žiačky 3-kový
Na tretí turnaj druhej časti súťaže vycestovali Čadčianky do Hnúšte a Liptovského Hrádku. Chvíľu trvalo, kým sa rozohrali po únave z cestovania. Favoritov síce príliš nepotrápili ale „povinné“ dve víťazstvá si uhrali. Obe družstvá postúpili zo 4. miesta do semifinále, kde sa stretne 12 najlepších družstiev oblasti Stred.

25 Feb 2020, Peter Gramblička, Dana Pavlíková, naspäť

kalendár

Dnes je piatok, 19. apríl 2024
meniny: Jela

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp