volejbal Čadca - udalosti

8. (10.) ročník Memoriálu Maroša Gábriša

Už po ôsmy krát zorganizoval volejbalových oddiel TJ Lokomotíva Čadca Volejbalový turnaj zmiešaných družstiev neregistrovaných hráčov venovaný Marošovi Gábrišovi, ktorý nadväzuje na predošlých desať ročníkov Hrncového turnaja. Opäť sme si na volejbalovej palubovke pripomenuli nášho priateľa a spoluhráča Maroša, ktorý bol nadšencom volejbalu a pravidelným účastníkom tohto turnaja počas svojho života.

V sobotu sa v telocvičniach Obchodnej akadémie, Bilingválneho gymnázia, Združenej strednej školy hotelových služieb a obchodu a ZŠ Rázusova v Čadci zišla stovka ľudí vyznávajúcich tento druh kolektívneho športu. Volejbal, okrem toho, že je technicky náročný šport, je veľmi populárny. Svedčí o tom aj záujem o tento turnaj. Turnaja sa zúčastnilo 15 družstiev z Čadce, Turzovky, Staškova, Kysuckého Nového Mesta, Žiliny a prvýkrát aj zo zahraničia, družstvo z Karviny.

Družstvá zložené z troch žien a troch mužov hrali v štyroch základných skupinách po štyri družstvá. Podľa umiestnenia v základnej skupine postupovali do ďalších kôl. Prví dvaja postúpili do skupiny, kde sa cez štvrťfinále a semifinále mohli prebojovať až do finále. Družstvá, ktoré skončili v základnej skupine na 3. a 4. mieste, hrali v skupine o umiestnenie na 9. – 15. mieste. V základných skupinách sa hralo skráteným systémom na dva vyhrané sety do 15 bodov, prípadný tajbrejk do 8 bodov. V druhom kole turnaja sa už hralo na dva vyhrané sety do 25 bodov, prípadný tajbrejk do 15 bodov.

Každý zápas, ktorý odohrali volejbalistky a volejbalisti na tomto turnaji bol jedinečný. Bez rozdielu veku a hernej skúsenosti každý z nich podával výborný výkon na palubovke. Mladší hráči svojou výbušnosťou a rýchlosťou podržali na ihrisku svojich starších kolegov, a tí zas ich svojou hernou skúsenosťou. Veľmi dobrá kombinácia v kolektívnej hre. Sme radi, že družstvá, ktoré sú dlhoročnými účastníkmi tohto turnaja sa omladzujú, a tak pod vysokú sieť privádzajú mladých ľudí a rozširujú medzi nimi tento krásny šport. Hralo sa do neskorých večerných hodín, ale ani čas a únava nemohli zmeniť nič na tom, že hráči hrali s chuťou a navzájom sa nechceli vzdať ani jedného bodu zadarmo. Dôkazom boli aj výsledky v jednotlivých setoch, kedy sa víťaz od porazeného neodtrhol viac ako 2 povinné body, prípadne sa hral aj tretí rozhodujúci set.

V závere turnaja prišla medzi nás aj Marošova manželka, Lydka Gábrišová, ktorá odovzdala Putovnú trofej víťaznému družstvu turnaja. Poháre a darčekové koše pre finálové družstvá a jednotlivcov daroval Marošov brat, Edo Gábriš.

Výsledky:
1. Žilinčania
2. Živá príroda Žilina
3. Rintintin Turzovka
4. Caribic Kysucké Nové Mesto
5. Mladá fronta Sme Čadca
6. Tom Horec Žilina
7. Jankovci Čadca
8. Solinky Žilina
9. Inter dekor Karviná*
10.Mateo Čadca
11.AG Obchodná Čadca
12.Mix duo Čadca
13.Športovci Staškov*
14.VT Sinusoida (horné Kysuce)*
15.Horný Kelčov*
*pozn. Nováčikovia turnaja

Najužitočnejšou hráčkou turnaja sa stala Janka Keltošová z družstva Žilinčania a najužitočnejším hráčom turnaja sa stal Jakub Rautner z družstva Živá príroda.
Cenu Fair play za svoje výkony na ihrisku získali členovia družstva Rintintin z Turzovky.

11 Dec 2011, Dana Pavlíková, naspäť

kalendár

Dnes je piatok, 19. apríl 2024
meniny: Jela

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp