volejbal Čadca - udalosti

Volejbal v Prievidzi trpel

V nedeľu odohrali kadetky TJ Loko v Prievidzi dva rozdielne zápasy. Prvý zápas hrali veľmi dobre, prakticky stále vyhrávali a od súpera si držali odstup. O víťazovi nebolo pochýb.
Druhý zápas bol už o niečom inom, ale hlavne nebol o volejbale. Do haly prišli mladíci, ktorí začali povzbudzovať domáce dievčatá. To by bolo všetko v poriadku, pokiaľ by si nezačali viac všímať naše dievčatá. Začali na nich pokrikovať, pred podaním, pred odbitím, čo im na pokoji príliš nepridalo. Ten, kto rozumie volejbalu vie, ako veľmi sa musí najmä mladý hráč koncentrovať na každú činnosť, aby ju zvládol aspoň na akej-takej úrovni. A každé jedno odvedenie pozornosti sa pyká chybou. Bohužiaľ našej dievčatá to vyviedlo z miery a nedokázali sa už na zápas sústrediť. Mladíci, vidiac svoj úspech, pritvrdzovali a začali častovať dievčatá oplzlými nadávkami a vulgarizmami. Napriek upozorneniam v tom neprestali a pokračovali ďalej až do konca zápasu. Pokiaľ sme hrali na opačnej strate ihriska, než boli idváci, set sme vyhrali. naopak to nešlo.
Bohužiaľ v hluku, ktorý vládol v hale, nevedel ani rozhodca rozlíšiť nadávky od povzbudzovania. Aj v minulosti bolo prostredie v Prievidzi búrlivé, ale takéto ohavnosti a oplzlosti sa tam ešte neudiali.
Druhý zápas sa nakoniec skončil pre nás prehrou, v tiebreaku 2:3, ale morálnymi víťazmi boli určite naše dievčatá.
Ostáva len dúfať, že mladí hlupáčikovia z Prievidze z toho vyrastú a naše dievčence si zoberú z toho ponaučenie a do budúcich podobných zápasov už nastúpia psychicky odolnejšie.

11 Mar 2015, Peter Gramblička, naspäť

kalendár

Dnes je štvrtok, 18. apríl 2024
meniny: Valér

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp