volejbal Čadca - udalosti

Úspech v Krupine

Mladšie žiačky volejbalového oddielu TJ Lokomotíva Čadca sa zúčastnili v sobotu na 1. ročníku volejbalového turnaja „O pohár riaditeľa Základnej školy E. M. Šoltésovej v Krupine. Hralo sa v novovybudovanej športovej hale na dvoch ihriskách v dvoch štvorčlenných skupinách. Naše dievčatá hrali v skupine A so Žiarom nad Hronom A, Levicami a Krupinou B. V druhej skupine hrali Žiar nad Hronom B, Krupina A a Hnúšťa.
Hrací systém bol nastavený tak, aby dievčatá odohrali čo najviac zápasov, t.j. v skupine každý s každým, prvé dve družstvá zo skupiny postúpili do semifinále a následne do bojov o 3. miesto a finále. Tretie a štvrté družstvá zo skupín hrali o umiestnenie na 5. – 8. mieste krížovým spôsobom.
Družstvu dievčat z Čadce sa v skupine darilo, keď vyhrali dva zápasy 2:0 a jeden remizovali 1:1. Zo skupiny postupovali z 1. miesta so ziskom 5 bodov. V semifinále hrali so Žiarom B, ale aj napriek vyrovnanému zápasu ho naše dievčatá prehrali a do finále nepostúpili. Napokon hrali o 3. miesto opäť s Levicami, ktoré v semifinále porazila Hnúšťa, a s ktorými v skupine remizovali. Pretože to bol posledný zápas, dievčatá dali do neho všetku energiu, ktorú ešte po tak dlhom dni mali. Prvý set tomu síce nenasvedčoval, lebo ho prehrali 17:25, ale rady trénerky a jej neúnavné povzbudzovanie dievčat žalo úspech. Druhý set vyhrali 26:24, a tak sa o víťazovi rozhodovalo v tajbrejku. Tu sa ani jedno z družstiev nevzdialilo v skóre o viac ako jeden bod. Pri zmene strán vyhrávali dievčatá z Čadce 8:7. Svojmu súperovi z Levíc dovolili dať už iba 11 bodov. Nakoniec ukončili zápas vo svoj prospech dievčatá z Čadce a vyhrali ho 15:11, a tým si vybojovali bronzovú priečku.
Môžeme hovoriť o veľkom úspechu tohto družstva, lebo len tri dievčatá mali skúsenosť so šestkovým volejbalom. Ostatných šesť dievčat v minuloročnej sezóne hralo len trojkový volejbal (ihrisko má menšie rozmery) a orientácia na ihrisku 9x18 m je podstatne rozdielna. Všetky dievčatá podali výborný výkon, za čo im ďakujeme.
Zostava: Gréta Oravcová, Kamila Dávidová, Milota Pišteková, Ema Lukašíková, Beáta Lukašíková, Simona Trlíková, Petra Bukovanová, Emma Sventeková, Tamara Chmúrna.
Trénerka: Dana Pavlíková

10 Sep 2017, Dana Pavlíková, naspäť

kalendár

Dnes je štvrtok, 28. marec 2024
meniny: Soňa

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp